آنتن های مرکزی
تاريخ :
۱۳۹۱/۹/۱۸
آنتن های مرکزی مخابرات
معمولا برای مخابرات داده ها از چندین روش استفاده می شود که مخابرات ماهواره ای و مخابرات رادیویی دو شیوه اصلی مخابرات هستند. بخش محموله مخابراتی شامل دو قسمت مجزاست که توسط واسط ها به خوبی از یکدیگر تفکیک شده اند
- تکرار کننده
- آنتن
در این جا تکرارکننده به تجهیزات الکترونیکی اطلاق می شود که طیف وسیعی از عملیات را روی حامل های دریافتی از آنتن گیرنده و قبل از تحویل آن به آنتن فرستنده انجام می دهد.
در سیستم های مخابرات رادیویی اطلاعات به صورت سگینال های الکتریکی مخابره می شوند. این سیگنال ها می توانند گفتار، موسیقی، تصویر تلویزیونی، داده های عملی، تجاری و ... باشند.
شکل موج این سیگنال ها پیچیده و دائما در تغییر است، ولی طیف فرکانسی آن ها معمولا به پهنای باند مشخصی محدود می شود، این محدودیت یا از طبیعت منبع سیگنال ناشی می شود و یا از فیلترهای موجود در دستگاه فرستنده سرچشمه می گیرد. حد پایین باند فرکانسی بسیاری از این سیگنال ها تا چند هرتز هم می رسد، به همین خاطر نمی توان آن ها را بر روی یک مسیر انتقال مشترک به صورت اصلی شان مخابره کرد، زیرا جداسازی آن ها در گیرنده ممکن نیست داشتن یک خط انتقال یا یک مسیر رادیویی مجزا برای هر سیگنال هم از نظر اقتصادی و هم از نظر عملی ممکن نیست، به این خاطر باید در سیستم مخابراتی راهی برای ارسال همزمان چند سیگنال اندیشیده شود.
این کار با قرار دادن سیگنال ها در بخش های متفاوت طیف فرکانسی صورت می گیرد یا با فرستادن نمونه هایی از هر سیگنال براساس یک تقسیم بندی زمانی. فرآیندی که طی آن پیام اصلی به شکل مناسب برای انتقال تبدیل می شود مدولاسیون نام دارد. در فرآیند مدولاسیون مشخصه ای مانند: دامنه، فرکانس یا فاز از یک حامل فرکانس بالا متناسب با مقدار لحظه ای سیگنال مدوله کننده (پیام) تغییر می کند. به این ترتیب محتویات پیام اصلی به بخشی از طیف فرکانسی در حوالی فرکانس حامل منتقل می شود. در گیرنده فرآیند معکوس صورت گرفته، آشکارساز سیگنال اصلی را بازیابی می کند.