سنسور القایی

سنسور القایی

سنسورهای القایی سنسورهای بدون تماس هستند که اساسا بر مبنای مدارهای مغناطیسی کار می کنند ، از این رو به آنها سنسورهای الکترومغناطیسی نیز می گویند. از ویژگی خاص این سنسور ها این است که , این سنسور ها تنها در مقابل فلزات عکس العمل نشان می دهند و می توانند فرمان مستقیم به رله ها، شیرهای برقی، سیستم های اندازه گیری و مدارات کنترل الکتریکی ارسال نمایند.
سنسور القایی یک دستگاه الکترونیکی است که می تواند اهداف فلزات آهنی را بدون تماس فیزیکی تشخیص دهد.سنسورهای القایی نیز اهداف فلزات غیرآهنی مانند آلومینیوم، برنج و مس را شناسایی می کنند. اما استفاده از اهداف فلزی غیرآهنی، محدوده حسگر سنسور القایی را کاهش می دهد. چهار بخش خارجی اصلی یک سنسور القایی عبارتند از بدنه سنسور، صفحه سنسور، چراغ نشانگر و انتهای کابل یا انتهای رابط کابل. بدنه سنسور میدان الکترومغناطیسی ایجاد می کند که از صفحه سنسور ساطع می شود. قرار دادن یک هدف فلزی در نزدیکی صفحه سنسور، میدان الکترومغناطیسی را مختل می کند و باعث روشن شدن خروجی و چراغ نشانگر حسگر میشود. سنسورهای القایی هیچ قسمت متحرکی ندارند و حالت جامد هستنداین باعث می شود که آنها بسیار قابل اعتماد باشند زیرا معمولاً فقط زمانی نیاز به تعویض دارند که از نظر فیزیکی آسیب ببینند. سنسورهای القایی ممکن است کثیف شوند و همچنان کار کنند. چیزهایی مانند خاک، خاک اره، روغن و گریس بر نحوه تشخیص اهداف توسط حسگرهای القایی تأثیری ندارند. 

نصب سنسور القایی

سنسورهای القایی نیز می توانند به روش های مختلفی نصب شوند. بسته به نوع، برخی از این سنسورها را می توان فقط با پیچ و مهره در جای خود یا سوراخ کردن و ضربه زدن به سوراخی که به اندازه و نخ سنسور است نصب کرد. تولید کنندگان این سنسورها تعداد زیادی پایه های مختلف کارخانه ای برای سنسورهای القایی میسازند تا نصب این سنور سریع و آسان انجام شود. به عنوان مثال، ما از یک سنسور القایی  42 ولتی  DC دوازده میلی متری استفاده خواهیم کرد که معمولاً باز است و یک کابل سه سیم از قبل وصل شده است. ما از یک پیچ برای راه اندازی سنسور استفاده می کنیم. برای اتصال سنسور به تستر، سیم قهوه ای را به ترمینال ولتاژ سنسور وصل کنید، سیم آبی را به ترمینال ولتاژ سنسور وصل کنید و سیم مشکی را به ترمینال خروجی سنسور شماره  1یا  4 وصل کنید. حالا بیایید ببینیم یک سنسور القایی چگونه کار می کند. توجه کنید وقتی پیچ و سنسور به هم نزدیک نیستند، چراغ نشانگر خاموش است. وقتی پیچ را به محدوده حسگر حسگرهای القایی منتقل می کنیم، چراغ نشانگر روشن می شود و روشن می ماند. توجه کنید اگر پیچ را طوری حرکت دهیم که حسگر را لمس کند، چراغ نشانگر روشن می ماند. وقتی پیچ را از سنسور دور می کنیم، چراغ نشانگر خاموش می شود.