دوربین حرارتی ترمویژن

تاريخ : ۱۳۹۱/۷/۲۲

 دوربین حرارتی ترمویژن

امروزه با توجه به نیاز مبرم به برق و حداقل رساندن قطعی های ناخواسته و رضایتمندی مشترکان و پایداری سیستم برق و حس اعتماد مشتریان به جریان و روند مطمئن در سیستم برق رسانی برنامه های پیشگیرآن های تنظیم میگردد که با تست و بررسی تجهیزات از صحت عملکرد آن ها مطمئن می شویم. با توجه به اینکه بسیاری از قطعی های ناخواسته مربوط به اتصالات و جمپرها و کابل ها و کلمپ های متصل به تجهیزات است لذا ایجاب میکند که علیرغم بررسی چشمی و سرویس و آچار کشی این نوع اتصالات از دستگاه ترموویژن جهت بررسی مقدار دمای آن تجهیز نیز آگاه شویم. با توجه به اینکه اگر اتصالی، ضعیف باشد، طبق قانون اهم، مقاومت درآن نقطه زیاد شده و ایجاد حرارت و گرما میکند و در نهایت موجب ذوبشدگی و باز شدن اتصال می شود. دستگاه ترموویژن با بررسی امواج مادون قرمز ساطع شده از تجهیزات، نقاط داغ را شناسایی کرده و نمایش میدهد و این یکی از مزیت های عمده این دستگاه است که بدون قطع تجهیزات و عدم اتصال به وسیله خاصی با قرائت میزان دمای آن نقطه و مقایسه با دمای محیط و شرایط میتوان میزان اهمیت نقطه مورد بررسی را سنجید و جهت رفع عیب آن طبق یک برنامه از پیش تعیین شده اقدام نمود و از قطعی های احتمالی بخصوص در زمان پیک بار جلوگیری بعمل آورد.
ضمن اینکه بعد از رفع عیب نیز می توان به بررسی پرداخت و از رفع عیب تجهیز اطمینان حاصل نمود. در استفاده از این دستگاه باید دقت نمود تا نقاط گرم را به اشتباه شناسایی نکنیم. مثلاً وجود حرارت در سیم پیچ ترانس امری بدیهی است و یا با روشن بودن هیتر در تابلو محوطه پست، فرض را بر وجود اتصالی مدارات نگذاریم بهترین زمان برای انجام این بازید حدود غروب آفتاب است که میزان گرمای آن بر تجهیزات کمتر شده و نور اضافی روز مانع دید دقیق حرارت برروی دستگاه نمیشود. در بسیاری از موارد دیده شده که حتی با سفت بودن اتصالات باز هم نقاطی با حرارت بالا داشته ایم که با بررسی مجدد و انجام تست مقاومت اهمی مشاهده می شود که به دلیل خوب ننشتن اتصالات بروی هم (به دلیل دفرمه بودن و یا قالبگیری بد این نقاط داغ پدیدار میشوند و باید طی برنامه زمانبندی شده نسبت به رفع آن اقدام گردداین دوربین ها در انواع مختلف با دقت و رزولیشن تصویر متفاوت با توجه به نیاز این صنعت تولید شده است. امکان ذخیره فیلم و عکس همزمان بصورت تصاویر ترموگرافی و عادی، نمایش تصاویر عادی و ترموگرافی بروی هم بصور ت آنلاین(PIP) قابلیت زوم تصویر، امکان تعویض لنز با توجه به زاویه دید و زوم مورد نیاز ، امکاناتی هستند که در تمام مدل ها وجود دارد.

نکات مهم در استفاده از دستگاه ترمویژن

در استفاده از این دستگاه باید دقت نمود تا نقاط گرم را به اشتباه شناسایی نکنیم. مثلاً وجود حرارت در سیم پیچ ترانس امری بدیهی است و یا با روشن بودن هیتر در تابلو محوطه پست، فرض را بر وجود اتصالی مدارات نگذاریم بهترین زمان برای انجام این بازید حدود غروب آفتاب است که میزان گرمای آن بر تجهیزات کمتر شده و نور اضافی روز مانع دید دقیق حرارت برروی دستگاه نمیشود. در بسیاری از موارد دیده شده که حتی با سفت بودن اتصالات باز هم نقاطی با حرارت بالا داشته ایم که با بررسی مجدد و انجام تست مقاومت اهمی مشاهده میشود که به دلیل خوب ننشتن اتصالات بروی هم ( به دلیل دفرمه بودن و یا قالبگیری بد این نقاط داغ پدیدار میشوند و باید طی برنامه زمانبندی شده نسبت به رفع آن اقدام گردداین دوربین ها در انواع مختلف با دقت و رزولیشن تصویر متفاوت با توجه به نیاز این صنعت تولید شده است.امکان ذخیره فیلم و عکس همزمان بصورت تصاویر ترموگرافی و عادی، نمایش تصاویر عادی و ترموگرافی بروی هم بصور ت آنلاین (PIP) قابلیت زوم تصویر، امکان تعویض لنز با توجه به زاویه دید و زوم مورد نیاز ، امکاناتی هستند که در تمام مدل ها وجود دارد.
کرونا یکی از پدیده‌هایی که در ارتباط با تجهیزات برق‌دار به خصوص خطوط انتقال نیرو و تجهیزات فشار قوی مانند پلاسمای ناشی از تخلیه الکتریکی مطرح می‌شود، کرونا یا هاله است.
هنگامی که گرادیان ولتاژ در سطح یک هادی بیش از شدت دی الکتریک هوای اطراف هادی گردد، هوای اطراف هادی یونیزه می شود (توجه داریم که شدت دی الکتریک هوا در شرایط دمای۲۵درجه سلسیوس و فشار هوای ۷۶ سانتیمتر جیوه ۳۰ کیلو ولت بر سانتیمتر می باشد) حال اگر گرادیان ولتاژ بیش از۳۰ کیلو ولت بر سانتیمتر گردد با پدیده کرونا مواجه خواهیم شد [نیازمند منبع] و میدان الکتریکی در نزدیکی ماده رسانا می‌تواند به حدی متمرکز شود که هوای مجاور خود را یونیزه نماید. این مسئله می‌تواند منجر به تخلیه جزئی انرژی الکتریکی شود، که به آن کرونا می‌گویند. 

پدیده کرونا 

هنگامی که گرادیان ولتاژ در سطح یک هادی بیش از شدت دی الکتریک هوای اطراف هادی گردد، هوای اطراف هادی یونیزه می شود (توجه داریم که شدت دی الکتریک هوا در شرایط دمای۲۵درجه سلسیوس و فشار هوای ۷۶ سانتیمتر جیوه ۳۰کیلو ولت بر سانتیمتر می باشد) حال اگر گرادیان ولتاژ بیش از ۳۰ کیلو ولت بر سانتیمتر گردد با پدیده کرونا مواجه خواهیم شد [نیازمند منبع] و میدان الکتریکی در نزدیکی ماده رسانا می‌تواند به حدی متمرکز شود که هوای مجاور خود را یونیزه نماید. این مسئله می‌تواند منجر به تخلیه جزئی انرژی الکتریکی شود، که به آن کرونا می‌گویند.
پدیده کرونا در اطراف خطوط فشار قوی که جریان متناوب دارند باعث مقداری تلفات الکتریکی و در شدیدترین حالت منجر به قوس الکتریکی و تخلیه کامل می‌شود. یکی دیگر از مواقعی که کرونا بو جود می آید، در تیوب تخلیه الکتریکی کم فشار بااختلاف پتانسیل شدید، برای تولید پلاسما است. در این حالت گاز قبل از شکست الکتریکی کامل، کرونا را تجربه خواهد کرد؛ این پدیده تنها در مکان هایی که میدان الکتریکی متمرکز شده است (مانند خراش ها، نقاط تیز و...) رخ خواهد داد و گاز در اطراف این مکان ها هادی گشته و هاله را تشکیل می دهد. این پدیده را به نام تخلیه تک قطبی نیز می شناسند. شناسایی و تشخیص پدیده کرونا توسط دوربین های ترموِزن به راحتی امکان پذیر می باشد.
پدیده کرونا در اطراف خطوط فشار قوی که جریان متناوب دارند باعث مقداری تلفات الکتریکی و در شدیدترین حالت منجر به قوس الکتریکی و تخلیه کامل می‌شود.
یکی دیگر از مواقعی که کرونا بو جود می آید، در تیوب تخلیه الکتریکی کم فشار بااختلاف پتانسیل شدید، برای تولید پلاسما است. در این حالت گاز قبل از شکست الکتریکی کامل، کرونا را تجربه خواهد کرد؛ این پدیده تنها در مکان هایی که میدان الکتریکی متمرکز شده است (مانند خراش ها، نقاط تیز و...) رخ خواهد داد و گاز در اطراف این مکانها هادی گشته و هاله را تشکیل می دهد. این پدیده را به نام تخلیه تک قطبی نیز می شناسند. شناسایی این پدیده توسط دوربین های  ترمویژن یا حرارتی به راحتی امکان پذیر می باشد. 

کاربرد دوربین حرارتی یا دستگاه ترمویژن 

امروزه دستگاه های ترمویژن در بسیاری از صنایع کاربرد های ویژه ای دارند. در پزشکی برای تشخیص انواع سرطان ها ، تشخیص نقاط ضرب خورده بدن در الکترونیک برای تشخیص سریع قطعات نیم سوخته در مکانیک برای مشخص شدن قطعاتی که کوپلینگ درست انجام نشده و یا قطعاتی که رگلاج خوبی ندارند و یا نیاز به روغن کاری است ویا تشخیص سریع پیچ هایی که بر به دلیل عدم آچار کشی مناسب در حال بریدن یا باز شدن هستن امروزه با توجه به نیاز مبرم به برق و حداقل رساندن قطعی های ناخواسته و رضایتمندی مشترکان و پایداری سیستم برق و حس اعتماد مشتریان به جریان و روند مطمئن در سیستم برق رسانی برنامه های پیشگیران های تنظیم میگردد که با تست و بررسی تجهیزات از صحت عملکرد آن ها مطمئن می شویم. با توجه به اینکه بسیاری از قطعیهای ناخواسته مربوط به اتصالات و جمپرها و کابل ها و کلمپ های متصل به تجهیزات است لذا ایجاب می کند که علیرغم بررسی چشمی و سرویس و آچار کشی این نوع اتصالات از دستگاه ترموویژن جهت بررسی مقدار دمای آن تجهیز نیز آگاه شویم. با توجه به اینکه اگر اتصالی، ضعیف باشد، طبق قانون اهم، مقاومت درآن نقطه زیاد شده و ایجاد حرارت و گرما میکند و در نهایت موجب ذوبشدگی و باز شدن اتصال می شود.
دوربین حرارتی با بررسی امواج مادون قرمز ساطع شده از تجهیزات، نقاط داغ را شناسایی کرده و نمایش میدهد و این یکی از مزیت های عمده این دستگاه است که بدون قطع تجهیزات و عدم اتصال به وسیله خاصی با قرائت میزان دمای آن نقطه و مقایسه با دمای محیط و شرایط میتوان میزان اهمیت نقطه مورد بررسی را سنجید و جهت رفع عیب آن طبق یک برنامه از پیش تعیین شده اقدام نمود و از قطعی های احتمالی بخصوص در زمان پیک بار جلوگیری بعمل آورد. ضمن اینکه بعد از رفع عیب نیز میتوان به بررسی پرداخت و از رفع عیب تجهیز اطمینان حاصل نمود.
امروزه دستگاه های ترمویژن در بسیاری از صنایع کاربرد های ویژه ای دارند در پزشکی برای تشخیص انواع سرطان ها، تشخیص نقاط ضرب خورده بدن در الکترونیک برای تشخیص سریع قطعات نیم سوخته در مکانیک برای مشخص شدن قطعاتی که کوپلینگ درست انجام نشده و یا قطعاتی که رگلاج خوبی ندارند و یا نیاز به روغن کاری است ویا تشخیص سریع پیچ هایی که بر به دلیل عدم آچار کشی مناسب در حال بریدن یا باز شدن هستند.