روش کاهش هزینه برق محل کار

تاريخ : ۱۳۹۱/۸/۲۴

روش های کاهش هزینه برق در محل کار

  1. از لامپ ها و شدت روشنایی مناسب برای محل کار و فعالیتی که انجام می دهید استفاده کنید زیرا روشنایی غیراستاندارد در محل کار باعث ضعف بینایی، کاهش اشتیاق به کار، خستگی و کاهش کیفیت محصولات تولیدی کارخانه ها و کار انجام شده می گردد. ولی روشنایی استاندارد {نه بسیار کم و نه خیره کننده} علاوه بر جلوگیری از موارد مذکور سلامت چشم را نیز تضمین می کند.
  2. در محل کار خوددر صورت امکان بجای نور مصنوعی از روشنایی طبیعی استفاده کنید. برای این منظور سعی شود در طول روز لامپ ها را خاموش و یا با نصب دیمر الکترونیکی برای لامپ ها (به غیر از لامپ های کم مصرف) روشنایی آن ها را در حداقل مورد نیاز قرار دهید.
  3. در هنگام نورپردازی ویترین بوتیک ها و فروشگاه ها از لامپ های کم مصرف LED بجای لامپ های هالوژنی رشته ای استفاده گردد و در هنگام نورپردازی، لامپ ها طوری قرار گیرند که زاویه تابش نور آن ها به سمت کالاها و محتویات داخل ویترین باشد. با این روش هزینه های برق مصرفی مربوط به روشنایی به شدت کاهش می یابد.
  4. در ساختمان و دفاتر اداری، آموزشی و سایر مکان هایی که از لامپ های فلورسنت استفاده می شود سعی شود از لامپ های فلورسنت با نور سفید و زرد همزمان استفاده شود و محل نصب و ارتفاع آن ها نزدیک و در بالای موضع فعالیت قرار گیرد.
  5. لامپ های فلورسنت سوخته شده که در حال چشمک زدن می باشند را تعویض کنید زیرا این لامپ ها در این حالت ضمن ناراحتی چشم علاوه بر صدمه به ترانس و استارت مهتابی، برق نیز مصرف می کنند.
  6. در رستوران ها و کافی شاپ ها از نور موضعی که با ارتفاع مناسب بر روی میز نصب شده است بهره بگیرید در اینصورت با استفاده از یک لامپ کم مصرف 11 وات ضمن تامین روشنایی مناسب هزینه برق خود را تا حد زیادی کاهش می دهید.
  7. فروشگاه ها، مغازه­ ها، رستوران ها، میوه فروشی ها و سایر اماکنی که برای جلب مشتری از لامپ های گازی و رشته ای استفاده می کنند، باید توجه نمایند استفاده از این لامپ ها هزینه های برق مصرفی را به شدت افزایش می دهد. لذا برای کاهش هزینه ها از لامپ های کم مصرف با توان بالا استفاده نمایید.
  8. مغازه ها و فروشگاه ها برای روشن کردن تابلوهای تبلیغاتی خود می توانند  بجای لامپ نئون از لامپ های فلورسنت یا کم مصرف استفاده نمایند.
  9. به جای روشن کردن لامپ های پر مصرف (مدادی - گازی) در سردر مغازه و فروشگاه ها از لامپ های کم مصرف استفاده کنید و در طول  روز این لامپ ها را خاموش کنید.
  10. لامپ های کم مصرف در رنگ های سفید، آفتابی و استاندارد در اندازه، شکل ها و توان های مختلف از 7 وات تا 120 وات در بازار موجود می باشند. این لامپ ها  لامپ های رشته ای برق مصرف می کنند و 8 برابر آنها نیز عمر می کنند، همچنین نور یک لامپ کم مصرف 23 وات معادل یک لامپ رشته ای 100 وات است و  با توجه به اینکه گرمای کمتری ایجاد می کنند، در تمامی مکان هایی که نیاز به نور پیوسته و مداوم دارند از جمله بوتیک ها، فروشگاه ها،  دفاتر، بیمارستان ها، کلاس های درس و ... قابل استفاده می باشند. استفاده از این لامپ ها با توجه به وجود رنگ های مختلف جهت نورپردازی نیز بسیار مناسب می باشد و به شدت هزینه های برق مصرفی را کاهش می دهد.
  11. هرچند سال یک بار سیم کشی برق محل را توسط یک متخصص کنترل کنید. زیرا نقص سیم کشی برق می تواند سبب بالارفتن مصرف و کم شدن عمر لامپ و سایر وسایل برقی و حتی آتش سوزی شود.
  12. در هنگام مطالعه و انجام کارهای ظریف از نور موضعی (چراغ های مطالعه) با لامپ های کم مصرف و یا LED استفاده نمایید. مپ‎ ها و حباب ‎ها بر نور آن ها بیفزایید. زیرا یک لایه گردوغبار می تواند 50 درصد کارآیی لامپ را کاهش دهد.

وسایل سرمایشی

  • در هنگام خروج از محل کار خود در صورت وجود کولر گازی و سایر وسایل سرمایشی حتماً آنها را خاموش کنید.
  • از کولر متناسب با منطقه آب و هوایی خود استفاده کنید، زیرا کولرهای گازی در سه مدل برای مناطق خنک، معتدل و گرمسیر ساخته شده اند. در هنگام خرید کولرهای گازی توجه کنید که در پلاک مشخصات کولر T1 برای مناطق معتدل، T2 برای مناطق خنک و T3 برای مناطق گرمسیر درج شده است. (به شاخص E.E.r کولر در هنگام خرید توجه شود.  10< EEr)
  • کولر خود را حتی الامکان در سایه نصب کنید، در غیر اینصورت برای جلوگیری از تابش نور خورشید بر روی کندانسور کولر گازی-کولر آبی از سایه بان استفاده کنید.
  • در مغازه ها، فروشگاه ها و سایر مراکز تجاری حتماً از لامپهای کم مصرف استفاده شود زیرا لامپهای رشته ای،  باعث گرم شدن محیط کار و در نتیجه استفاده از درجه بالاتر سرمای کولرها می شود.
  • استفاده از پنکه های سقفی و کولرهای آبی در مغازه ها، فروشگاهها، بوتیکها و محیط های باز و سایر بخشهای تجاری مناسب تر از سایر وسایل سرمایشی است.
  • چنانچه کانال‎ های کولر خارج از ساختمان قرار دارند، حتماً باید بوسیله عایق کاری با پشم شیشه یا عایق‎های دیگر از گرم شدن کانال‎ ها و هدر رفتن سرما در اثر تابش مستقیم نور خورشید بر آن ها جلوگیری شود.
  • هر ساله نسبت به تعویض پوشال‎های کولرهای آبی اقدام نمایید. تمیز کردن و رفع اشکالات کولر پیش از شروع به کار آن در فصل گرما، کارکرد کولر را بهبود بخشیده، از هدر رفتن سرما نیز جلوگیری می‎کند.
  • در محل کار خود در صورت امکان از سیستم سرمایش موضعی استفاده کنید یعنی تنها به اتاق‎ هایی که مورد استفاده قرار می‎ گیرد، هوای سرد را منتقل کنیم. به این منظور می‎توان دریچه‎ های ورودی هوا به سایر اتاق ها را مسدود کرد. سرمایش موضعی در مورد فضاهای بزرگتر به ویژه سالن‎ های کار مانند سالن مونتاژ به معنی سرمایش محدوده کار کارگر می‎باشد، به این ترتیب نیازی به سرمایش کل فضا نخواهد بود.
  • در حد امکان از روشن نگه داشتن مداوم کولر پرهیز کنید و به ویژه تا حد امکان سعی کنید از دور آهسته کولر استفاده کنید تا برق کمتری مصرف شود.
  • در صورت نیاز به خرید وسایل سرمایشی برای محل کار خود دستگاهی را انتخاب کنید که دارای علامت استاندارد و نیز برچسب انرژی با درجه A باشد.
  • کولرهای گازی معمولاً دارای درجه تنظیم دما (ترموستات) می باشند. با تنظیم کولر، بر روی دمای مناسب فصل گرما، یعنی بین 18 تا 22 درجه سانتیگراد هنگام رسیدن دمای اتاق به درجة دمای تنظیم شده، کولر به طور خودکار خاموش می شود. در مورد کولرهای آبی نیز نصب یک ترموستات ساده در اتاق‎ ها، می‎تواند مقدار زیادی از مصرف برق را کاهش دهد.
  • در صورت امکان، کولر گازی خود را در مسیر باد نصب کنید، زیرا این کار بعلت تبادل بهتر حرارت در کندانسور کولر باعث افزایش بازدهی آن و کاهش مصرف برق می‎شود.
  • یخچال های ویترینی بطور متوسط 3 برابر یخچال - فریزرهای خانگی برق مصرف می کنند بنابراین جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید بر یخچال بوسیله سایه بان، جلوگیری از بازماندن در آن ها، کنترل نوارهای دور در آنها و همچنین قرار دادن محتویات درون آنها با فاصله مناسب تأثیر زیادی در کاهش مصرف برق این یخچال ها دارد. همچنین در هنگام خرید باید یخچال های ویترینی انتخاب کنیم که دارای درهای مختلفی بوده و درب هر قسمت از سایر محفظه های یخچال جدا باشد.
  • نصب درهای اتوماتیک ورود و خروج باعکس العمل سریع در فروشگاه ها و مراکز تجاری پرتردد تأثیر زیادی در کاهش اتلاف سرما و گرما دارد.
  • استفاده از سایبان برای مغازه ها و فروشگاه ها در فصل تابستان از گرم شدن داخل آن ها جلوگیری می کند و نیاز سرمایشی را  کاهش می دهد.

ظرفیت مناسب برای کولرهای گازی 

 پنجره­ای یا اسپیلیت دارای برچسب انرژی با رتبه A

 ظرفیت مناسب  نوع کلر
 تا 37  
9000  
 
37 الی42
 
10000
 42 الی 51  12000
 51 الی 65  14000
 65 الی 93  18000
 93 الی 111  21000
 111 الی 130  23000
 130 الی 140  24000
 140 الی 186  30000
 186 الی 232  34000

مساحت مورد نظر بر حسب متر مربع

 
 
 تا 80 متر تا 4000
 
تا 100 متر
 
تا 5000
 
 تا 100 متر  تا 5000
 بالای 150 متر  بالای 6500
بالای 150 متر  تا 6500 
   

رایانه ها

رایانه (کامپیوتر)، چاپگر (پرینتر)، اسنکرو دستگاه کپی را هنگامی روشن کنید که به آن ها نیاز دارید. ضمناً از خاموش بودن این وسایل پیش از ترک محل کار مطمئن شوید.
چنانچه به مدت طولانی از کامپیوتر، دستگاه کپی و ... استفاده نمی‎ کنید، آن ها را خاموش نمایید و درصورتی که در فواصل زمانی کوتاه‎تری استفاده متناوب از وسایل اداری اجتناب‎ناپذیر است، حالت "خواب" (Sleep / Quiet)  این وسایل را فعال کنید. این کار باعث می‎شود تا وسایلی مانند دستگاه کپی، کامپیوتر و ... پس از یک مدت کوتاه بی‎کاری در حالت خاموشی موقت قرار گیرند. در این حالت، مصرف انرژی الکتریکی بسیار کمتر می‎شود، ضمن آنکه دستگاه‎ ها نیز به طور کامل خاموش نمی‎شوند. به عنوان مثال مصرف انرژی یک کامپیوتر در این حالت 70 درصد کمتر از حالت فعال خواهد بود. به یادداشته باشید که حالت محافظ صفحه نمایش (Screen Saver) نقشی در صرفه جویی مصرف انرژی کامپیوتر ندارد.
  • بر روی بسیاری از وسایل اداری می‎توان برچسب مصرف انرژی را مشاهده کرد. شکل برچسب مصرف انرژی مورد استفاده در کشورهای مختلف متنوع است، اما همگی از استانداردهای مشابهی تبعیت می‎کنند. بر روی این برچسب‎ها میزان مصرف برق وسیله مورد نظر درج شده است. هنگام خرید وسایل مورد نیاز خود به مندرجات برچسب مصرف انرژی آنها توجه کنید. این کار امکان مقایسه و انتخاب بهینه وسایل را از نظر میزان مصرف انرژی فراهم می‎کند.
  • در صورت امکان به جای استفاده از کامپیوترهای رومیزی (Desktop) از کامپیوترهای کیفی (Laptop) استفاده کنید. کامپیوترهای کیفی تنها در حدود 10 درصد کامپیوترهای رومیزی برق مصرف می‎کنند. به علاوه به دلیل نداشتن فن منبع تغذیه، سرو صدای کمتری داشته و جای کمتری نیز اشغال می‎ کنند.
  • اگر قصد خرید کامپیوتر دارید، مانیتور (صفحه نمایشگر) آن را متناسب با نیاز خود انتخاب کنید. هر چه اندازة مانیتور بزرگ‎تر باشد. مصرف انرژی (برق) آن نیز بیشتر خواهد بود. بعنوان مثال، یک مانیتور رنگی 17 اینچ تقریباً 35 درصد بیشتر از یک مانیتور رنگی 14 اینچ و یک مانیتور رنگی 14 اینچ تقریباً 50 درصد بیشتر از یک مانیتور رنگی 10 اینچ انرژی مصرف می‎ کند.
  • میزان وضوح و دقت صفحه مانیتور کامپیوتر (Resolution) را متناسب با نیاز کاری خود انتخاب کنید. افزایش میزان وضوح نمایش یک مانیتور رنگی باعث افزایش توان مصرفی به میزان 22 درصد در هر اینچ مربع از صفحه نمایش می‎شود.
  • مصرف ویژة انرژی دستگاه‎ های کپی (مصرف انرژی به ازای واحد کاری) از هر وسیله اداری دیگر بیشتر است. هنگام کپی گرفتن از هر دوروی کاغذ استفاده کنید. این کار هزینه انرژی، هزینه جوهر، کاغذ و ضایعات کاغذی را کاهش می‎ دهد.
  • به جای استفاده از پرینترهای لیزری، حتی‎ الامکان از پرینترهای سوزنی (Dot Matix) یا جوهرافشان (Ink Jet) استفاده کنید.پرینترهای سوزنی برای بسیاری از کارهای اداری به اندازه کافی دقیق و سریع هستند و در مقایسه با پرینترهای لیزری 80 تا 90 درصد کمتر انرژی مصرف می‎کنند.
  • پرینترهای جوهرافشان سیاه و سفید نیز 95 درصد کمتر از پرینترهای لیزری انرژی مصرف می‎کنند و این در حالی است که کیفیت صفحات چاپ شده توسط این پرینترها تقریباً مشابه یکدیگر است. توجه داشته باشید که پرینترهای جوهرافشان رنگی از لحاظ مصرف انرژی مزیت قابل ملاحظ ه‎ای نسبت به پرینترهای لیزری ندارند.
  • دستگاه فکس خود را از نوع جوهرافشان انتخاب کنید. مصرف انرژی دستگاه ‎های فکس جوهرافشان در حالت آماده باش (Standby) خیلی کم است و به علاوه نسبت به دستگاه های فکس لیزری 90 درصد کمتر انرژی مصرف می‎کنند.

برچسب انرژی

برچسب انرژی امروزه در اغلب کشورهای جهان وجود دارد و مصرف‎کننده را با میزان کارایی و مصرف انرژی هر یک از وسایل انرژی بر خانگی آشنا می‎کند. همچنین اطلاعات مشترکی درخصوص همه وسایل و اطلاعات اختصاصی مربوط به هر وسیله انرژی بر را در اختیار مصرف‎کنندگان قرار می ‎دهد.
برچسب انرژی از قسمت‎ های مختلفی تشکیل شده است که هر قسمت نمایانگر اطلاعاتی است که خریداران لوازم برقی خانگی می‎توانند با توجه به این اطلاعات در هنگام خرید، دستگاهی را انتخاب کنند که در مقایسه با سایر مدل‎های مشابه دارای مصرف انرژی کمتر و کارآیی و بازدهی بیشتری باشد.
سه بخش اولیه این برچسب که در تمامی وسایل برقی خانگی مشترک می‎ باشد به ترتیب نمایانگر علامت تجاری، نام شرکت سازنده و مدل دستگاه می ‎باشد. بخش چهارم برچسب انرژی بوسیله 7 حرف لاتین از A تا G در هفت رنگ درجه ‎بندی شده است که هر یک از حروف و رنگ­ ها معرف درجه‎ ای از کارایی ومصرف انرژی دستگاه می‎ باشد. حرف A‌ مندرج درروی فلش با رنگ سبز پررنگ نشانگرکمترین مصرف انرژی و بیشترین بازدهی دستگاه و حرف G مندرج درروی فلش با رنگ قرمز نشانگر بیشترین مصرف انرژی و کمترین بازدهی دستگاه است. بنابراین هر چه رتبه دستگاه بالاتر باشد کارایی آن نسبت به میزان انرژی که مصرف می‎کند بیشتر است لذا مصرف‎کنندگان می‎ توانند در هنگام خرید وسایل برقی خانگی با دقت و توجه به حرف لاتین و یا رنگ درج شده در این قسمت از میزان کارایی و بازده دستگاه اطلاع یابند.
بخش پنجم، نمایانگر مصرف انرژی دستگاه بر اساس استاندارد ملی تدوین شده در بخش آزمون استاندارد می‎باشد و سایر بخش ها بیانگر اطلاعات اختصاصی در مورد هر یک از وسایل است. بطور مثال بخش‎ های ششم و هفتم در ماشین لباسشویی نشانگر میزان قدرت پاک‎کنندگی و آبگیری دورتند دستگاه می ‎باشد و آخرین بخش نیز آرم مؤسسه استاندارد را نشان می ‎دهد.

فواید استفاده از برچسب انرژی

استفاده از برچسب انرژی مزایا و فواید گوناگونی برای استفاده ‎کنندگان وسایل برقی خانگی دارد که از آن جمله می‎ توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • انتخاب درست و آگاهانة در هنگام خرید وسایل برقی خانگی
  • آشنا ساختن مصرف‎کنندگان با میزان کارآیی و بازدهی وسایل برقی خانگی
  • بهینه ‎سازی و کاهش مصرف انرژی
  • کاهش هزینه انرژی مصرفی
  • کاهش آلودگی محیط زیست
نکات
مقدار مصرف انرژی یک ساختمان مسکونی متوسط در طول سال به اندازه‎ای است که حدود دو برابر یک خودروی معمولی گازهای گلخانه‎ ای تولید می‎ کند. توجه به این امر در مورد ساختمان‎های اداری / تجاری که به لحاظ عمومی بودن مالکیت آنها معمولاً تحت کنترل و نظارت دقیقی قرار نمی ‎گیرند، حائز اهمیت بسیاری است.
برای آنکه قادر باشید کارایی انرژی مصرفی سازمان اداری/ تجاری خود را بهبود بخشید، ابتدا باید بدانید که در چه وضعیتی از نظر مصرف انرژی قرار دارید. به این منظور ساده‎ترین راه آنست که صورت حساب انواع انرژی ‎های مصرفی خود  شامل آب، گاز، سوخت و برق را در طول یک سال جمع ‎آوری کنید. واحد تمام حامل‎ های انرژی را به کیلووات ساعت “Kwh” تبدیل کرده و با هم جمع کنید. مقدار بدست آمده (مصرف سالانه انرژی) را بر مساحت زیربنای ساختمان تحت اختیار خود تقسیم کنید تا مقدار انرژی مصرفی بر هر متر مربع از ساختمان بدست آید (Kwh/m2). در صورتی که انرژی مصرفی ساختمان اداری / تجاری شما کمتر از Kwh/m2 100 می ‎باشد، در وضعیت بسیار خوبی از لحاظ کارایی انرژی قرار دارید. در این شرایط تلاش نمایید تا با اقدامات و راهکارهای موجود وضعیت فعلی را استمرار بخشید.
  • اگر میزان  مصرف انرژی Kwh/m2 200- 100  است، ساختمان از نظر کارایی انرژی در وضعیت خوبی قرار  دارد.
  • اگر مصرف انرژی Kwh/m2 300- 200 است، ساختمان شما از نظر کارایی انرژی با مشکلاتی روبروست و اتلاف انرژی در آن وجود دارد. مصارف انرژی ساختمان را مورد بازنگری قرار داده و راهکارهای موجود را برای جلوگیری از تلفات انرژی مورد بررسی قرار داده و در صورت امکان آن ها را اجرا نمایید.
  • اگر مصرف انرژی Kwh/m2   400-300 است، اتلاف انرژی ساختمان، اساسی است. در این شرایط هر چه زودتر اقدامات بهینه‎ سازی مصرف انرژی را به اجرا درآورید. به این منظور حتماً از خدمات مشاوره‎ای شرکت­ های مشاور و مجری در این زمینه بهره بگیرید.
  • اگر مصرف انرژی بیش از Kwh/m2 400 است، عملکرد سیستم ‎های مصرف‎ کننده انرژی در ساختمان (تهویه مطبوع، روشنایی، آب گرم مصرفی ، وسایل اداری و ... ) به کلی غیرکارا هستند. توجه داشته باشید که تقسیم ‎بندی فوق برای یک ساختمان اداری / تجاری معمولی با تجهیزات اداری متعارف و برای 5 روز کار در هفته در نظر گرفته شده است.
  • ترکیب مصرف انرژی در آشپزخانه و سالن‎ های غذاخوری ادارات عموماً به صورت زیر است:
    • گرمایش و سرمایش: 27 درصد
    •  پخت و پز: 23 درصد
    •  گرمایش آب: 19 درصد، روشنایی: 11 درصد
    • یخچال‎ ها: 8 درصد
    •  تخلیه  و تعویض هوا: 5 درصد
    • تجهیزات  اداری: 1 درصد 
    •  سایر مصارف: 6 درصد.
  • در هر یک از موارد فوق می‎توان اقدامات بسیاری برای کاهش مصرف انرژی انجام داد. به این منظور برنامه ‎ای برای نظارت بر مصرف انرژی در آشپزخانه و سالن غذاخوری تهیه کرده و بر حسب مقتضیات سازمان اداری / تجاری خود، راهکارهای عملی بهبود کارایی مصرف انرژی را در این قسمت‎ ها بیابید.
امکان کاشت درختان همیشه سبز (مانند کاج و سرو) را در ضلع شمالی ساختمان اداری / تجاری خود بررسی کنید. درختان کاشته شده در ضلع شمالی جلوی بادهای زمستانی را می‎گیرند و از این طریق ضمن کمک به کاهش تلفات حرارتی ساختمان، از نفوذ هوای سرد به داخل ساختمان نیز تا حدودی جلوگیری می‎ کنند. این موضوع در مورد مناطقی که در نیمکره شمالی زمین (مانند ایران) صدق می کند. امکان ایجاد فضای سبز و کاشت درخت در ضلع جنوبی و غربی ساختمان خود را بررسی کنید. با کاشت درخت در ضلع جنوبی و غربی ساختمان از شدت گرمای ناخواسته انتقالی به ساختمان در فصل تابستان کاسته می ‎شود. درختان بلند با ایجاد سایه، رطوبت زمین را برای مدت بیشتری حفظ می ‎کنند و نیاز به آبیاری را کاهش می ‎دهند و از این طریق نیز مصرف انرژی کاهش می‎یابد.
برای تامین روشنایی مورد نیاز خود از لامپ های فلورسنت (مهتابی) و لامپ های کم مصرف استفاده نمایید. نور یک لامپ کم مصرف 23 وات معادل با یک لامپ رشته ای 100 وات می باشد. ضمناً با توجه به اینکه یک لامپ کم­ مصرف استاندارد در حدود 8 برابر یک لامپ رشته ای عمر می کند، لذا بخاطر کاهش هزینه های ناشی از تعویض مکرر لامپ های رشته ای هزینه های جانبی ساختمان نیز کم می شود. از اتصال بیش از اندازة بارهای الکتریکی به مدار برق خودداری کنید. اتصال همزمان بارهای الکتریکی با توان زیاد به مدار، علاوه بر اتلاف انرژی، به سیم‎ کشی برق ساختمان نیز آسیب می ‎رساند.
سیستم‎ های تهویه مطبوع، آسانسور، بالابر، پله برقی، موتور پمپ و ... دارای موتور الکتریکی هستند. در صورت از کار افتادن یک موتور الکتریکی، چنانچه هزینه تعمیرآن حدود 60 درصد هزینة خرید یک موتور الکتریکی کارا باشد، به جای تعمیر، نسبت به خرید یک موتور الکتریکی کارا اقدام نمایید.
اقدامات مؤثر دیگری که می تواند بطور غیر مستقیم هزینه های ساختمان تحت اختیار شما را تا حد زیادی کاهش دهد به شرح ذیل است:
  • در صورت امکان از محصولات ساخته شده از مواد بازیافتی استفاده کرده و پرسنل تحت اختیار خود و بویژه مامورین خرید خود را حتی الامکان به این کار ترغیب نمایید. این اقدام به توسعه صنعت بازیافت مواد و صرفه‎ جویی در هزینه ‎ها و انرژی کمک می‎ کند. بسته ‎بندی محصولات هزینه و انرژی زیادی را به خود اختصاص می دهد. در صورتی که به چند قلم کالای خاص نیاز عمده دارید، از محصولاتی استفاده کنید که کمترین مقدار بسته‎بندی را داشته باشند.
  • بعنوان مثال مایع دستشویی یا ظرفشویی مورد نیاز سازمان اداری / تجاری خود را به صورت گالنی (4 یا 10 لیتری) خریداری نمایید.
  • برنامه ای را برای جمع­آوری و جداسازی کاغذهای مصرفی، روزنامه و سایر مواد سلولزی از این قبیل را طرح ریزی و اجرا نمایید. بازیافت این مواد ضمن کاهش هزینه­های جاری در سطح کلان، آثار بسیار قابل ملاحظه ‎ای در صرفه‎‎ جویی مصرف انرژی و حفظ محیط زیست خواهد داشت.
  • قوطی‎ه ای مصرف شده کنسرو را بازیافت کنید. بازیافت و استفادة مجدد از مواد به کار برده شده در ساخت قوطی‎ های کنسرو، ضمن اینکه انرژی لازم برای تولید مجدد آن را به میزان 74 درصد فراهم می‎کند، آلودگی هوا را به میزان 85 درصد، زباله جامد را به میزان 95 درصد و آلودگی آب را به میزان 76 درصد کاهش می‎دهد. قوطی‎ های آلومینیومی بی‎مصرف را بازیافت کنید. مصرف انرژی برای تولید مجدد قوطی‎ های آلومینیومی از قوطی‎ های بازیافت شده به مقدار زیادی کاهش می‎یابد.
  • توجه داشته باشید هنگامی که یک قوطی آلومینیومی را بعنوان زباله بیرون می ‎اندازید، مانند آنست که نیمی از آنرا بنزین کرده و دور بریزید. بطری‎های پلاستیکی نوشابه، شیر، شوینده‎ ها و ... را بازیافت کنید. با صرف مقدار بسیار کمتری انرژی و هزینه می‎توان این مواد بازیافتی را در تولید مجدد انواع محصولات از ظروف شوینده ‎ها گرفته تا قطعات پلاستیکی و حتی البسه به کار برد.
  • لازم است که بدانید از بازیافت 26 بطری پلاستیکی نوشابه،  می ‎توان یک دست لباس از جنس پلی استر تهیه کرد.