علم الکترونیک چیست؟

تاريخ : ۱۳۹۱/۱۱/۲۹

علم الکترونیک چیست؟

مطالعه محض چنین وسائلی شاخه ای از فیزیک است و این بحث جزئی از رشته های مهندسی برق، الکترونیک و کامپیوتر می باشد.
الکترونیک به طیف گسترده ای از الکتریسیته اطلاق می شود که با حرکت الکترون ها در انواع مدارات نیمه هادی سر و کار دارد. اختراع ICها سبب آن شده است که دگر گونی های فراوانی در این علم پدیدار گشته و سیستم های مدرن الکترونیکی از جمله مدارهای کنترل از راه دور، ماهواره های فضایی، ربات ها و ... را پدید آورد.
در حال حاضر الکترونیک کلید فتح شگفتی های جهان است و با تمام علوم و فنون موجود به نحوی پیوند خورده است. از وسائل ساده خانگی تا پیچیده ترین تکنیک های فضایی همه جا صحبت از تکنولوژی فراگیر الکترونیکی است و امروز صنعت مدرن بدون الکترونیک و تکنولوژی های وابسته به آن عملا مطرود و از کار افتاده است.
پیشرفت علم الکترونیک و وسعت حوزه عملکرد آن امروز بر همگان روشن است. علاوه بر وسائل الکترونیکی از جمله دستگاه های مخابراتی مثل رادیو، تلویزیون، ضبط صوت، انواع وسائل پزشکی، صنعتی، نظامی، در دیگر وسائل غیر الکترونیکی هم کمتر وسیله ای را می توان یافت که الکترونیک در آن دخالتی نکرده باشد. از جمله در اتومبیل و صنایع حمل و نقل، وسائل خانگی مثل ماشین لباس شویی، جاروبرقی و مولتی متر امثال آن نقش الکترونیک بسیار فعال و جالب توجه شده است.
با توجه به این مختصر می توان نتیجه گرفت که امروزه، دیگر الکترونیک علم و یا تخصص ویژه افراد تحصیلکرده دانشگاهی و متخصصین این رشته نیست و بر همه افرادی که به نحوی با امور فنی درگیرند لازم است بفراخور حرفه خویش از این رشته اطلاعی داشته باشند.
مهندسان الکترونیک با خلق وعملکرد سیستم های بسیار متنوعی سر وکار دارند که به منظور برآوردن نیازها و خواسته های جامعه طراحی می شوند. مهندسان الکترونیک در ایجاد ماشین هایی که توانایی های بشر را در زمینه جسمی یاری و در زمینه محاسباتی افزایش می دهند نقش مهمی دارند.