یکی از پدیده هایی که در ارتباط با تجهیزات برقدار از جمله خطوط انتقال فشار قوی مطرح میشود،
کرونا است. میدان الکتریکی در نزدیکی ماده رسانا میتواند به حدی متمرکز شود که هوای مجاور خود را یونیزه نماید. این مسئله میتواند منجر به تخلیه جزئی انرژی الکتریکی شود، که به آن کرونا می گویند.
عوامل مختلفی از جمله ولتاژ، شکل و قطر رسانا، ناهمواری سطح رسانا، گرد و خاک یا قطرات آب میتواند باعث ایجاد گرادیان سطحی هادی شود که در نهایت باعث تشکیل کرونا خواهد شد. در حالتی که فاصله بین هادیها کم باشد، کرونا ممکن است باعث جرقه زدن و اتصال کوتاه گردد. بدیهی است که کرونا سبب اتلاف انرژی الکتریکی و کاهش راندمان الکتریکی خطوط انتقال میگردد. پدیده کرونا همچنین سبب تداخل در امواج رادیویی میشود.
بهترین زمان برای مشاهده کرونا
کرونا در فضای آزاد بعد از یک روز بارانی تا قبل از زمانی که سطوح برقدار خشک شده باشند قابل مشاهده است. پس از خشک شدن کرونا مشاهده نمیشود. نقاط در معرض کرونا با رطوبت خود را بهتر نشان میدهند. باد میتواند فعالیت کرونا را کاهش دهد. کرونا میتواند در اثر قندیل هم ایجاد شود. موتورهای الکتریکی، ژنراتورها و تابلوهای داخلی میتوانند کرونای شدید تری از وسایل خارجی پستها ایجاد نمایند. تشکیل هوای یونیزه در فضای بسته و عدم حرکت هوا پدیده کرونا را تسریع میکند و ولتاژهایی را ایجاد میکند که در آن کرونا رخ دهد. موتورها و ژنراتورها میتوانند با توجه به وجود فنهای خنک کننده شان هوایی با فشارهای گوناگون ایجاد کنند.
بهترین روش برای تشخیص پدیده کرونا استفاده از دوربین تشخیص کرونا می باشد که در این صفحه انواع دوربین تشخیص کرونا با مشخصات فنی و توضیحات ارائه شده است.