مولتی متر عقربه ای

مولتی متر عقربه ای

روش کار با اهم مترعقربه ای و مولتی متر آنالوگ چگونه است ؟ آموزش اندازه گیری مقاومت با اهم متر به چه صورت است؟ روش کار با ولت متر آنالوگ کیوریتسو 1009 چیست ؟ روش اندازه گیری جریان با آمپر متر آنالوگ چیست  ؟این سوالات تنها بخشی از اطلاعاتی است که ما در این  مقاله سعی داریم تا به اکثر آن ها پاسخ دهیم.
 در ابتدا باید ببینیم که فرق ولتاژ ثابت و ولتاژ متغییر چیست؟
ولتاژ ثابت ولتاژی است که باتری ها تولید میکنند . ولتاژ متناوب، همان ولتاژ پریز های برق شهری میباشد.

مولتی متر آنالوگ چیست؟

مولتی متر های عقربه ای جزو تجهیزات  اندازه گیری الکتریکی هستند که برای اندازه گیری ولتاژ ، مقاومت ، فرکانس و قدرت سیگنال استفاده می شوند.

طرز کار مولتی متر عقربه ای چیست؟

مولتی متر های عقربه ای برای نمایش دادن اطلاعات اندازه گیری شده از یک عقربه بر روی صفحه مدرج استفاده می کنند. یکی از مزیت‌های این مولتی متر ها ، قیمت ارزان آن می باشد. اما افراد تازه کار قطعاً برای خوانش دقیق مقادیر اندازه گیری شده  توسط این مولتی متر دچار مشکل می شوند. این مشکل بخصوص هنگام خواندن مقادیر مقاومت اندازه گیری شده  دو چندان می شود.

وجه برتری مولتی متر عقربه ای به مولتی متر دیجیتال

وجه برتری این مولتیمتر نسبت به مولتی مترهای دیجیتال، دنبال کردن ساده تغییرات آهسته ولتاژ با عقربه به کار رفته در این مولتی متر می باشد.

کاربرد مولتی متر عقربه ای

کارکرد پایه های آنالوگ شامل اندازه گیری پتانسیل الکتریکی در ولت ، مقاومت در اوج و جریان در آمپ می باشد. این نوع مولتی متر ها میتوانند دریافتن مشکلات کوچک در مدارهای الکتریکی و الکترونیکی مفید باشند. البته مولتی مترهای عقربه ای پیشرفته دارای ویژگی های بیشتری میباشند. این ویژگی ها شامل اندازه گیری ظرفیت خازنی ، دیود و حالت های اندازه گیری IC می باشد.

ویژگی های مولتیمتر های آنالوگ

از ویژگی های عمومی مولتی متر های آنالوگ می توان به موارد ذیل اشاره داشت : 
  • توان باتری 
  • محافظت از اضافه بار
  • دمای جبران شده 
  • مقیاس آینه‌ای
  • سوییچ برد
  • دیود تست 
  • باتری تست
در ادامه به بیان برخی از  این ویژگی ها می پردازیم :
  • محافظت از اضافه بار: مولتی متر هایی که دارای محافظت از اورلود میباشند دارای یک فیوز یا متن دیگر برای محافظت از دستگاه می باشد.
  • دمای جبران شده: دستگاه های دارای ویژگی جبران کننده دما دارای اجزای هستند. که برای مقابله با خطاهای شناخته شده ناشی از تغییرات دمایی طراحی شده‌اند.
  • مقیاس آینه ای :مقیاس آینه ای کار را برای خوانش مقادیر اندازه گیری شده توسط دستگاه را با فعال کردن اپراتور جهت جلوگیری از خطاهای پارالکس با دقت معین آسان می کند.
  • سوییچ برد: سوئیچ محدوده ای برای انتخاب محدوده مناسب واحد های اندازه گیری شده استفاده می گردد.

 روش اندازه گیری ولتاژ ثابت با مولتی متر عقربه ای :

کلید سلکتوری روی مولتی متر آنالوگ را آنقدر بچرخانید که روی محدوده ولتاژ ثابت قرار گیرد. از آنجایی که قصد داریم تا ولتاژ یک باتری کوچک را اندازه گیری کنیم پس باید کلید سلکتوری مولتی مترآنالوگ روی مقدار ۲۰ قرار گیرد (البته می توانید کلید سلکتوری مولتی متر آنالوگ را روی ۲۰۰۰m هم قرار دهید.)
 

روش اندازه گیری جریان با آمپر متر آنالوگ :

فرض کنید که در مدار زیر، قصد داریم که جریان عبوری از این ال ای دی های خطی را اندازه گیری کنیم. در این مدار ۳ ال ای دی خطی تختِ یک متری قرار گرفته است.

روش سری کردن ال ای دی خطی تخت

کلید سلکتوری را آنقدر بچرخانید تا به محدوده جریان ثابت برسد. فرض می کنیم که نمی دانیم این مدار چه جریانی می کشد. پس کلید سلکتوری را روی بالاترین مقدار یعنی ۱۰ قرار می دهیم و پراب قرمز رنگ را به ۱۰A متصل می کنیم.
در صورتی که اعداد نامفهمومی (مثل ۱ یا ۰) در صفحه نمایش ظاهر شود، یعنی رنج جریان را بیش از حد بالا در نظر گرفته اید، آنگاه باید کلید سلکتوری را روی گزینه های دیگری مثل ۲۰۰m یا ۲۰m قرار دهید و پراب قرمز رنگ را هم به ترمینال ورودی VΩmA وصل کنید.
از آنجایی که آمپرمتر بصورت سری در مدار قرار می گیرد، پس سیم مثبت ورودی به مصرف کننده ها را قطع می کنیم و آمپرمتر را با ال ای دی ها سری می کنیم. مانند تصویر زیر:

روش کار با آمپرمتر:

 نکته: آمپر متر همیشه بصورت سری در مدار قرار می گیرد.
توجه : در صورتی که مولتی متر بصورت صحیح در مدار گیرد، ال ای دی های خطی در مدار بالا روشن می شوند. و مقدار جریان عبوری در صفحه نمایش نشان داده می شود.

در ادامه به آموزش روش کار با یکی از با کیفیت ترین و پرفروش ترین مولتیمتر ارائه شده توسط این نمایندگی میپردازیم :

روش کار با ولت متر آنالوگ کیوریتسو1009

  همانطور که می بینید پراب قرمز رنگ به ترمینال VΩmA و پراب مشکی به ترمینال COM وصل شده است . آنگاه در سمت دیگر پراب قرمز رنگ را به قطب مثبت باتری و پراب مشکی رنگ را به قطب منفی وصل کرده ایم و عدد ۱٫۵ روی نمایشگر مولتی متر نشان داده شده است.
اگر جای پراب قرمز و مشکی را در باتری جابجا وصل کنید، عدد ۱٫۵- (منفی) نمایش داده می شود.
نکته: جهت اندازه گیری ولتاژ همیشه بایستی ولت متر را به صورت موازی در مدار قرار دهید. فرضاً اگر قصد دارید ولتاژ روی یک مقاومت الکترونیکی را اندازه گیری کنید، کافیست در حالتی که برق به آن مدار وصل است، پراب های ولت متر را روی ۲ پایه مقاومت الکترونیکی قرار دهید تا ولتاژ روی مقاومت به شما نشان داده شود.
توجه: حتماً زمانی که دارید ولتاژ یک عنصر الکترونیکی را روی یک مدار اندازه گیری می کنید، بایستی برق آن مدار وصل باشد.

نمایندگی رسمی و معتبر مولتی متر های دیجیتال و عقربه ای 

مولتی متر های عقربه ای عرضه شده توسط تجهیزات اندازه گیری و ابزار دقیق بهروز ، با توجه به کیفیت ساخت بالا برای اندازه گیری های دقیق بسیار مناسب می باشند.
فروشگاه اینترنتی BTMCO.ir  به عنوان بزرگترین نمایندگی انواع مولتیمتر های دیجیتال و آنالوگ در ایران، کلیه محصولات خود را با نازلترین قیمت و همراه با 3 سال گارانتی و 5 سال خدمات پس از فروش و همچنین آموزش رایگان ارائه میدهد.
جهت خرید انواع تجهیزات اندازه گیری و ابزار دقیق  در برند های مختلف و اطلاع از قیمت مولتی متر می توانید به سایت btmco.ir نمایندگی فروش مولتی متر تجهیزات اندازه گیری و ابزار دقیق بهروز  مراجعه نمایید.