CAN آشنایی با پروتكل ارتباطی

تاريخ : ۱۳۹۱/۹/۱۴

امروزه در صنعت هر قسمت کنترلی در یک دستگاه، به تنهایی نمی تواند عملکرد مناسبی داشته باشد. برای عملکرد بهتر اطلاع از وضعیت و عملکرد دیگر اجزاء دستگاه نیز مورد نیاز است معمولاً یک کنترل مرکزی عملکرد دیگر واحدهای کنترل الکترونیکی را تحت اداره ی خویش قرار می دهد بدین منظور وجود ارتباط دائمی بین واحدهای کنترل الکترونیکی مختلف اجتناب ناپذیر است.
ارتباطات موازی به علت نویز پذیری بالا و تعداد خطوط، فقط برای فواصل کم قابل اجر ا می باشند و معمولاً ارتباطات سریال در این زمینه استفاده می شود. ارتباط با پروتکل CAN یک ارتباط با قابلیت های پیشرفته تر نسبت به ارتباطات RS می باشد که از آن جمله نویزپذیری بسیار پایین، ارتباط چندگانه با استفاده از یک گذرگاه داده و تشخیص خطا را می توان نام برد این مزایا باعث کاربرد وسیع این ارتباط در صنعت امروزی شده است به گونه ای که این ارتباط در اکثر کنترلرها و پروسسورهای جدید، اعم از DSP ،AVR ها و ... تعبیه شده است.

هدف از این پروژه آشنایی با پروتکل CAN و بررسی آن از نظر سخت افزاری و نرم افزاری برای ارتباط بین دو واحد کنترلی می باشد. سپس استفاده از ارتباط CAN در خودروها برای کنترل قسمتهای مختلف خودرو مورد بررسی قرار می گیرد.